The Orange Elevator Pitch - Saskia Hoogesteger
WIE?
In Barcelona sinds: 2014
WAT?
Wat: Oprichtser sapbar Zzumomas.
saskia hoogesteger
Kun je iets over Zzumomas vertellen?

“Ik ben drie jaar geleden in Valencia begonnen met het maken en verkopen van supergezonde sapjes. Gezond leven is in Spanje erg in opkomst. De toerist is een belangrijke klant en omdat er in Barcelona een stuk meer toeristen zijn dan in Valencia, besloten we hier ook een vestiging te openen, in de Calle Boquería bij de Ramblas. Alles wat je bij ons koopt, is vers en puur natuur. In onze sapjes gebruiken we alleen fruit en groente, en er worden dus geen ingrediënten als suiker of water toegevoegd.”

Welke factoren maken jullie onderneming succesvol?

“Omdat we alles op het moment zelf klaarmaken, kunnen we een hoogwaardige kwaliteit waarborgen. Zo ziet de klant precies wat hij krijgt. Vlak bij onze sapbar, op de markt La Boquería, worden ook vruchtensappen verkocht. Het verschil is dat die al klaarstaan op het moment dat je ze koopt: je weet dus niet wat je drinkt. Bij ons betaal je misschien iets meer, maar voor een goed product hebben mensen het graag over. Ook hebben we veel kennis van groente en fruit en verstand van de beste combinaties, mede dankzij mijn vader, die al langer in de sapwereld zit. Zijn bedrijf maakt de verse sappen die te koop zijn bij Albert Heijn.”

Heb je nog tips voor ondernemers die ook de Spaanse markt op willen?

“Speel in op de markt, weet wat je klanten willen. Zo ver-kopen we tegenwoordig ook superfoods, zoals açaí-bessen, die heel veel antioxidanten bevatten. Ook hebben we zogenoemde healthy shots met bijvoorbeeld tarwegras. Daar is tegenwoordig veel vraag naar, het is ontzettend hip. Helemaal in een moderne stad als Barcelona is het belangrijk om met de trends mee te gaan.”