The Orange Elevator Pitch - Johnny Snell
WIE?
Johnny Snell, in Barcelona sinds: 2012
WAT?
Wat: Oprichter Urban Bootcamp Barcelona
johnny snell
Kun je iets over Urban Bootcamp Barcelona vertellen?

“Kort na mijn verhuizing naar Barcelona ben ik begonnen met het geven van bootcamp trainingen: een ‘full body workout’ in de openlucht. In het begin liep het erg stroef en gaf ik maar één les per week. Maar al snel wisten steeds meer mensen me te vinden. Inmiddels zit ik op zeven trainingen in de week. Behalve het trainen – bootcamp en boksen – organiseer ik ook andere sociale activiteiten. Denk hierbij aan gezonde picknicks, mountainbiken, raften, of een dagje naar een pretpark. Het is belangrijk om niet alleen op de sport te focussen, maar ook op gezelligheid.”

Welke factoren dragen bij aan het succes van je onderneming?

“De trainingen zijn voor iedereen toegankelijk. Jong of oud, dik of dun, in shape of niet in shape: het maakt allemaal niet uit. Dat laagdrempelige is een van de belangrijkste succesfactoren. Je zit niet zoals bij de sportschool gelijk vast aan een abonnement voor een x-aantal maanden, maar kunt per keer betalen. Heb je zin om te komen, dan kom je. Heb je geen zin, dan blijf je thuis. Ook het sociale aspect maakt ons anders dan andere vergelijkbare initiatieven. Ik vind het belangrijk dat mensen zich op hun gemak voelen, en dat studenten of andere mensen die nieuw zijn in Barcelona, de stad en de inwoners leren kennen. We creëren een community.”

Heb je nog tips voor ondernemers die de Spaanse markt op willen?

“Voordat je ergens aan begint, zorg dat je een duidelijke missie en een doelstelling hebt. Je doel kan steeds verschuiven, maar houd die grote lijn voor ogen. Daarnaast is het belangrijk dat je je huiswerk doet. Je gaat naar een ander land, waar andere regels gelden. Zoek ook uit of er vergelijkbare bedrijfjes zijn zoals die van jou. Ik denk dat het NBSO daar fantastisch bij kan helpen. Ze hebben een enorm netwerk, kennen alle ondernemers en horen en zien alles. Schrijf, mail of bel ze. Ten slotte: laat je niet afschrikken door verhalen over de crisis, maar laat het juist je creativiteit positief beïnvloeden.”