Edwin van der Westen
Edwin van der Westen
WIE?
Edwin van der Westen, in Barcelona sinds: 1999
WAT?
Wat: Partner van Ibersupport en EuroEconomics
Kun je iets over Ibersupport en EuroEconomics vertellen?

“Wij willen de rots in de branding zijn voor buitenlandse ondernemingen met activiteiten in Spanje. Alle ervaren ondernemers in Spanje zullen beamen dat het onontkoombaar is om te kunnen steunen op een betrouwbare adviseur op het gebied van belastingen, loonadministratie en boekhouding. De starre Spaanse wetgeving en weinig flexibele ambtenaren zijn daar belangrijke veroorzakers van. Daarnaast begeleiden we particulieren bij vastgoedoverdrachten, doen we belastingaangiftes voor niet-residenten en wikkelen we erfenissen af. Het is onze insteek om via een mix van Nederlandse, Belgische en Spaanse medewerkers een hoog kwaliteitsniveau te combineren met de typische Noord-Europese efficiency en proactiviteit. En tot op heden gaat ons dat goed af.”

Wat maakt jullie concept succesvol?

“Wij denken niet zozeer als accountants maar proberen ons volledig in te leven in de ondernemer. Het is onze primaire taak om onze klant zich te laten focussen op dat waar hij of zij goed in is en wij doen simpelweg de rest. Daarvoor ontwikkelen we tools die andere Spaanse accountantskantoren ontberen en we blijven continu in gesprek met onze klanten om verbeteringen aan te brengen of nieuwe ideeën op te doen. Dat is uniek in onze sector en blijkt aan te slaan: we hebben inmiddels 4 kantoren met 45 medewerkers, blijven steevast groeien en onder onze klanten bevinden zich zowel startups als beursgenoteerde multinationals. Mijn compagnon Jeroen Oskam en ik zijn erg blij dat we in dit fraaie kantoor op Rambla de Catalunya 25 huizen, centraal gelegen in Barcelona in het pand met de befaamde lift waar de Orange Elevator Pitch-video’s zijn opgenomen. Dat geeft ook een belangrijk cachet aan de klanten die ons bezoeken.”

Heb je nog tips voor ondernemers die de Spaanse markt op willen?

“Doe net als wij: gebruik het voordeel dat je hebt door het Noord-Europese serviceniveau tot in de puntjes te kennen en verweef dat met een product dat volledig is afgestemd op de wensen van je klanten. Je onderscheidt je daarmee direct van de concurrentie. Simpel en doeltreffend, succes gegarandeerd!”