The Orange Elevator Pitch - Bram Nieuwenhuijse
Bram Nieuwenhuijse
WIE?
Bram Nieuwenhuijse
WAT?
MES Fisioterapia
Kun je iets over MES Fisioterapia vertellen?

“Samen met mijn Nederlandse collega Wilco Grift runnen wij een privépraktijk voor fysiotherapie in de wijk Les Corts, vlak bij het voetbalstadion Camp Nou. We zijn gespecialiseerd in het behandelen van sportblessures, maar ook mensen met bijvoorbeeld rug- of nekklachten kunnen bij ons terecht. Zo’n zestig tot zeventig procent van onze patiënten is Spaans, de rest komt uit andere landen, waaronder natuurlijk Nederland.”

Heb je nog tips voor ondernemers die ook de Spaanse markt op willen?

“Voor mensen met een kleine onderneming zoals die van ons, is het belangrijk om naamsbekendheid te ontwikkelen. Mond-tot-mondreclame werkt het best. Zorg dat je jezelf goed verkoopt en je werk goed doet, dan komen de klanten vanzelf – en blijven ze terugkomen. In Spanje gelden veel minder regels bij het opzetten van een praktijk, maak daar gebruik van. Hierdoor kunnen wij bijvoorbeeld op privébasis werken, dat is in Nederland een stuk lastiger.”

Welke factoren maken jullie onderneming succesvol?

“Ten eerste onze kennis. Nederland heeft een hoog niveau wat betreft fysiotherapie en loopt daarmee een stuk voor op Spanje. Daarnaast is het een groot voordeel dat we een privépraktijk hebben en dus zelf onze tijd kunnen indelen. We besteden veel aandacht aan de persoonlijke benadering en combineren dit met intensieve behandelingen. Het feit dat we Nederlands, Engels en Spaans spreken is voor veel mensen ook een pluspunt.”